Door Hans van de Braak op 29 juni 2019

Niet over de schutting…

Aanbesteden, inbesteden of quasi-inbesteden van het welzijnswerk? Dat was de vraag die door het college van B&W aan de raad werd voorgelegd. In deze consultatie werd door de PvdA, maar ook door CU en ProVeenendaal uitdrukkelijk gevraagd ook (quasi-)inbesteding te onderzoeken. B&W bleek echter vooral op aanbesteden te hameren. Wat de PvdA betreft is het welzijnswerk te belangrijk om ‘over de schutting’ te parkeren! Meer regie bij de gemeente!

Belangrijke vragen die we onszelf ook moeten stellen: Wat levert het welzijnswerk anno 2019 op? En hoeveel geld hebben we daarvoor over? We zien dat vrijwilligerswerk vele malen efficiënter is en tegelijkertijd betrokkenheid onder onze inwoners bewerkstelligt. Welzijnswerk moet wat de PvdA betreft vooral worden ingezet voor opbouwwerk en vroegsignalering van problemen in de wijken. Vervolgens moet het doel zijn om die problemen in de zogeheten ‘sociale basis’ op te pakken: familie, buren, (sport)verenigingen, scholen, etc. Daarbij wil de PvdA meer regie en verantwoordelijkheid bij de gemeente!

Hans van de Braak

Hans van de Braak

Wie ben je?                              Getrouwd. Vader van 2 zoons. Fysicus;  4Ub2b: (Interim) Project- en programmamanager en IT-ondernemer; docent NCOI,   Speler waterpolovereniging VZC-Veenendaal; Taalcafé begeleider. Wordt opgetogen van:            Creatieve ideeën, gadgets en enthousiaste (jonge) en inspirerende mensen. Mijn hobby’s: waterpolo, motorrijden, snowboarden en spelen

Meer over Hans van de Braak