fractievoorzitter PvdA Veenendaal

Hans van de Braak

Algemeen, Samenwerking, Sociaal Domein, Zorg, Milieu, Sport en Cultuur, Ruimtelijke Ordening en Financien

Wie ben je?                             

Getrouwd. Vader van 2 zoons. Fysicus;  4Ub2b: (Interim) Project- en programmamanager en IT-ondernemer; docent NCOI,   Speler waterpolovereniging VZC-Veenendaal; Taalcafé begeleider.

Wordt opgetogen van:           

Creatieve ideeën, gadgets en enthousiaste (jonge) en inspirerende mensen. Mijn hobby’s: waterpolo, motorrijden, snowboarden en spelen van bord-spellen waar je flink met elkaar in discussie kan: “risk”  of beter nog “diplomacy”, maar ook RoboRalley, Hoogspanning, Catan etc!

In de politiek door:                 

gevoel van samen willen werken aan een betere wereld door onrecht, en ongelijkheid te willen bestrijden. Voor een gezonde leefwereld waarin er een toekomst is voor je klein- en achterkleinkinderen. Mijn inspirerende grote voorbeelden zijn Bas de Gaaij Fortman, Andrée van Es, Samson en Dijsselbloem.

Drijfveer:                                

kan slecht tegen mensen die anderen uitbuiten of te kijk zetten en die zich niet of nauwelijks kunnen verzetten: kortom het gevoel van rechtvaardigheid.

Grootste ergernis:                  

regentesk, populisme, egotripperij en de “na-mij-de-zondvloed”-gedachte. Maar ook de vercommercialiserende rol van de media: zich niet meer in de echte achtergrond verdiepen en die populisten, delinquenten of fascistoïde lieden een platform bieden.

Morgen invoeren:                  

Mensen aan ’t werk helpen. Kwetsbaren steunen. Scherp-aan-de-poort afschaffen (WMO gelden benutten voor de doelgroep!)

Wat wil je in de komende vier jaar bereiken?              

  • Werk (Vraag en Aanbod in evenwicht brengen), werk en werk, waaraan mensen eigenwaarde aan kunnen ontlenen, en participeren in het Veense, maar ook daar waar nog steeds vraag naar werk is mensen helpen om te scholen om dat gat te vullen: kortom geen mensen meer aan de zijlijn.
  • Dat Veenendaal een bruisende samenleving wordt, zonder in te boeten op onze meer dan fantastische leefomgeving van een lommerrijke en heuvelachtige gebied dat uiteraard behouden of uitgebouwd mag worden.
  • Energie neutrale gemeente in 2030 waarbij werkgelegenheid aan gekoppeld mag zijn, en een transitie die voor iedereen betaalbaar blijft. Niemand aan de zijlijn.
  • Iedereen telt en doet mee