16 februari 2022

PvdA stelt de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 voor

De Veenendaalse PvdA-fractie heeft in een eerder stadium al aangekondigd dat Hans van de Braak weer lijsttrekker is, maar niet wie de overige kandidaten zijn. ,,Allemaal lokale bekenden met  wortels in de Veense samenleving. De sociaaldemocratie weer in de lift en samen met Groen Links op naar tenminste drie zetels, want met wat we willen voor u is het nodig dat de PvdA weer meedoet in het bestuur van uw gemeente”, schrijft de PvdA.

Nummer twee op de lijst is Amir Al Itejawi, bekend van het hoorcafé en een betrokken Irakeese Nederlander. ,,Hij staat voor inclusiviteit met een breed netwerk in Veenendaal.” Eva van de Schoot staat derde op de lijst; zij is vier jaar actief geweest als schaduwraadslid voor de PvdA in een vorige raadsperiode en heeft ervaring op het sociaal domein en onderwijs. Nummer vier is Gerda Hekkert. Zij werkt in de zorg en komt uit Zuidplas (net als de huidige burgemeester en griffier), waar zij  fractievoorzitter van de PvdA was: een allrounder dus.

Paul Jitariuc is nummer vijf, een ‘aanstormend jong talent’ met een Roemeense vader en Nederlandse moeder. Op zes Ali Groebe, de zojuist geridderde vrouw van de cultuur, de politiek en de amateurkunst en jaren actief als raadslid voor de PvdA.

Marja van de Braak staat als zevende op de lijst; zij is voormalig consultant en directeur bij Gemeente Utrecht. Dan volgt Yvonne Cloo, onder meer vrijwilliger bij het taalcafé en de voedselbank. Hennie Bos op negen, is jurist en was afgelopen periode schaduwraadslid Sociaal Domein. Ted Bosman staat op 10. Hij is zojuist teruggetreden als voorzitter van sportraad/service om ruimte te maken voor de Veense politiek.

 

De overige kandidaten die zich verkiesbaar stellen zijn:

11. Marco van Domselaar
12. Wouter van de Haar
13. Cees van Hal
14, Zia Hellamand
!5. Jetse Reijenga
16. Jeanette Sonneveldt-Meeboer
17. Matthy Spies-Budding
18. Lars van Unen
19. Ruud van Vliet
En lijstduwer (20.) is de bekende Veenendaler Jos Schilte