8 oktober 2020

PvdA ontmoet de wijk Engelenburg

De eerste wijk die de PvdA Veenendaal heeft bezocht in het kader van ‘PvdA ontmoet de Wijk’ was de Engelenburg.
‘Beslissingen neem je met de mensen’ dat is ons uitgangspunt, aldus fractievoorzitter Hans van de Braak.
‘Vandaar ook dat we graag willen weten wat er in uw wijk leeft, hoe u tegen de wijk aankijkt, wat zijn de goede kanten en waar kan het beter’ gaat Van de Braak verder.

De uitnodiging wordt gretig door de zaal opgepakt. ‘De Panorama is een ongezellig gebouw, het leeft niet en er wordt niet veel voor de (oudere) doelgroep gedaan’, aldus een bezoeker.
Ook vindt men dat er in de wijk niet echt sprake is van saamhorigheid. Er zou meer energie moeten worden gestoken in de wijk om mensen te betrekken. De gemeente kan daar wellicht een rol in kunnen nemen.
Op de vraag of men zijn buren kent, gaf een van de aanwezigen aan dat de buren kortgeleden zijn uitgenodigd nadat genoemde er al enkele jaren woont. ‘ Het was een prettig gesprek’, aldus de bewoner.
Een ander geeft juist aan geen behoefte te hebben aan buren-bezoek, elkaar groeten is ook al prima.
Over de bereikbaarheid wordt opgemerkt dat bus 50 tijdelijk niet meer langs de wijk komt. Dat wordt als storend ervaren.
Een van de bewoners merkt op dat er regelmatig wordt geklaagd in de wijk door mensen die aangewezen zijn op het minimabeleid. ‘Mensen krijgen niet waar ze recht op hebben’.