PvdA Congres 2023 – tijd voor actie!

Door Ted Bosman op 11 februari 2023

Impressie Verkiezingscongres 4 februari

 

“Een historisch moment” zo omschreef onze partijleider het resultaat van het verkiezingscongres op 4 februari. Er was overweldigende steun voor 2 moties die de samenwerking van PvdA en Groen Links verder moeten uitdiepen: een gezamenlijk programma voor de Europese verkiezingen in 2024 en een ledenreferendum over een gezamenlijke lijst bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Het was inderdaad een bijzonder congres, afgelopen zaterdag, in de Brabanthallen in Den Bosch. Alleen al door de speciale setting van twee naar samenwerking zoekende partijen die naast elkaar vergaderen en waarbij de leden gewoon bij elkaar naar binnen kunnen lopen om (figuurlijk) eens aan elkaar te snuffelen. En daar werd gretig gebruik van gemaakt! Het liep zo lekker door elkaar dat het moeilijk vast te stellen was door welke partij de sweater met de tekst “Linkse Wolk? Ja graag!” het meest gedragen werd.
Namens de Veense afdeling van de PvdA waren Albert, Amir, Paul en ondergetekende (Ted Bosman) aanwezig. Ook kwamen we de Groen Links fractie uit onze raad tegen.

Al met al bracht het vooruitzicht op meer linkse samenwerking en daardoor de kans om weer een factor te worden waar rechts Nederland niet omheen kan, veel energie in beide zalen. Is alles dan hosanna? Nee, er zijn wel degelijk vragen die we moeten beantwoorden: blijven we ook samenwerken als we lastige compromissen moeten sluiten? Hoe ver willen we afwijken van onze principes en blijven we elkaar dan ook nog vinden?

Maar zover is het nog niet, eerst die macht maar eens veroveren. De eerste stap daartoe wordt gevormd door de verkiezingen voor Provinciale Staten (en Eerste Kamer) op 15 maart. Kom helpen bij onze campagneactiviteiten, volg de social media hiervoor en lees wat je kunt doen!

“Linkse Wolk? Ja graag!”

Maak het verschil! Meld je aan als vrijwilliger!