18 juni 2018

Liefde voor Veenendaal: Umar van de Pol gaat voor het Franse Gat

Umar is een jonge, enthousiaste student, die zich met hard en ziel inzet voor de PvdA en de Veenendaalse politiek. Begonnen bij de Jonge Socialisten is Umar nu commissielid in de gemeenteraad. Hij houdt zich vooral bezig met ruimtelijke ordening. In de campagne was hij in heel Veenendaal te vinden om de ideeën van de PvdA over het voetlicht te brengen.

Franse Gat

Umar is een geboren en getogen Veenendaler. Dat maakt het natuurlijk extra lastig om je meest favoriete plek te benoemen. Umar: “Voor mij is het Bruïneplein van kleins af aan al een plek waar ik veel kom. Het is voor mij maar vijf minuten lopen vanaf mijn huis. Maar pas sinds kort merk ik wat zo’n winkelpleintje doet. Namelijk elkaar zien en de mogelijkheid elkaar te spreken. Ik kom vaak dezelfde mensen tegen. Ik kom er minstens één keer per week om groente te halen voor mijn twee konijnen en een visje te eten bij de visboer. Dan observeer ik en ben ik toch weer blij om in het Franse Gat te wonen. Zo’n wijk als deze is uniek!”

Het buurtgevoel

Veel mensen hebben dat speciale gevoel bij hun eigen buurt of wijk. Het idee dat je er veel mensen kent en dat je weet wat er speelt is belangrijk voor het saamhorigheidsgevoel. Daarom vindt de PvdA het ook belangrijk dat elke wijk zijn eigen buurthuis heeft, waarin jong en oud een plek hebben.