27 september 2021

De PvdA op bezoek in buurthuis de Driehoek

 

Door Jos Schilte

In het kader van de PvdA komt naar u toe, was woensdag 22 september een bijeenkomst in Dragonder-Zuid. Gesproken is over wat er allemaal gebeurt in het buurthuis de Driehoek. Zo is er op Clean-up day met zo’n 20 kinderen uit de buurt veel zwerfafval verzameld, “bij sommige flats is het echt verschrikkelijk wat je er allemaal vindt!” Het gratis frietje dat de kinderen als dank kregen ging er dan ook in als koek.  Op Lampegietersavond namen ruim 50 verklede kinderen met mooie lampionnen deel aan de optocht door de wijk en samen met hun ouders bleven ze na afloop nog even genieten van de chocolademelk en kaneelbeschuitjes en de gezellige muziek.

Men zou eigenlijk veel meer activiteiten voor de kinderen willen organiseren, maar dan moeten er meer vrijwilligers komen en een paar uur ondersteuning van een beroepskracht zou helemaal welkom zijn.  Voor kinderen van 8 tot 14 jaar komen er kooklessen. Maar ook de volwassenen worden niet vergeten, op de burendag wordt een buurtbingo georganiseerd. En er staan Zumba-lessen op stapel.

Er komen wat knelpunten in de wijk aan de orde. Zo blijkt de voetgangersovergang op de Grote Beer nogal eens genegeerd te worden door te snel rijdende automobilisten wat tot veel (bijna) aanrijdingen leidt. Ook zou men graag zien dat de BOA’s meer controleren op losliggende vuilniszakken, en dat er sneller gereageerd wordt als er weer een vuilcontainer verstopt is geraakt. Het feit dat sommige flats echt doorgangflats worden maakt dat men er zich veel minder verantwoordelijk voelt voor de omgeving.

Door corona zijn veel groepjes die voorheen in het buurthuis kwamen, afgehaakt en men hoopt echt dat deze weer gauw terugkomen, de vrijwilligers van de Driehoek kijken er naar uit!