Door Marjon Oostveen op 22 augustus 2018

Moska Hellamand stopt als schaduwraadslid in Veenendaalse gemeenteraad

Moska Hellamand, nummer 2 op de lijst van de PvdA Veenendaal, stopt als schaduwraadslid in de Veenendaalse gemeenteraad. Moska is tot dit besluit gekomen omdat bleek dat de combinatie politiek-privé-studie ondoenlijk voor haar was.

De PvdA betreurt het vertrek van Moska enorm, maar kan niet anders dan haar besluit respecteren.

 Talent

Moska Hellamand, die ondanks haar jeugdige leeftijd al een aantal jaren actief was binnen de PvdA, stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de tweede plaats. Zij was een aanstormend en veelbelovend talent, met veel gevoel voor politiek. Na de zeer teleurstellende verkiezingsuitslag, waar de PvdA slechts 1 zetel overhield, werd Moska beëdigd als commissielid. Zij had onder andere jeugdzorg, onderwijs en het sociaal domein in haar portefeuille.

Combinatie te zwaar

Al snel bleek echter dat Moska het veeleisende politieke werk niet kon combineren met haar zware studie en haar privéleven. Dit had een grote weerslag op haar gezondheid. Zij heeft de zomerperiode gebruikt om goed na te denken over haar toekomst in de politiek. Hellamand: “Ik vind het heel erg dat dit gebeurt. Ik voel me ontzettend betrokken bij de lokale politiek en de PvdA in het bijzonder. Ik dacht dat het goed te combineren zou zijn, maar het bleek gewoon veel te veel. Elke week minstens drie avonden druk met de politiek en overdag stukken lezen en overleggen met organisaties en inwoners is voor mij niet te combineren met mijn opleiding. De PvdA verdient iemand die dit vier jaar lang met volle inzet en overtuiging kan doen. Ik blijf natuurlijk betrokken bij de PvdA in Veenendaal en ik wil iedereen waar ik mee samengewerkt heb bedanken voor hun vertrouwen in mij”.

Actieve achterban

Voor de PvdA is het een enorme teleurstelling dat Moska de politiek verlaat. Maar, zo zegt fractievoorzitter Hans van de Braak: “De PvdA heeft in Veenendaal gelukkig een –weliswaar kleine- maar stevige achterban. We zullen er met onze actieve leden alles aan doen om dit verlies op te vangen. Want, hoe belangrijk politiek ook is, het mag natuurlijk nooit ten koste gaan van gezondheid en welbevinden. We wensen Moska het allerbeste en we zien haar zeker terug”.