16 augustus 2018

Liefde voor Veenendaal: Eva van der Schoot houdt van het bruisende centrum

Eva van der Schoot woont sinds 2009 in Veenendaal. Eén van de eerste dingen die zij deed was  lid worden van de lokale afdeling van de  PvdA. Het rode gedachtengoed is haar met de paplepel ingegeven. Zij groeide op met een moeder die nauw betrokken was bij de partij en allerlei functies binnen de partij vervulde.

Commissielid

Eva raakte al snel betrokken bij de steunfractie en nog iets later werd ze commissielid. Haar studie combineerde ze met activiteiten voor de partij, zowel binnen als buiten de raadszaal. In de campagnetijd was Eva in alle wijken te vinden.

Centrum vol voorzieningen

Al voor Eva in Veenendaal woonde was ze bekend met  het centrum van Veenendaal. Nu woont ze er op een steenworp afstand. Eva: “Al voordat ik hier woonde was ik regelmatig in het centrum te vinden. Nu woon ik er bijna naast! Ik vind het heerlijk om alle voorzieningen dichtbij te hebben. Boekenwinkels, verschillende kledingwinkels en supermarkten. Zelf ben ik graag te vinden op één van de vele terrasjes. En hoewel ik natuurlijk ook van de generatie ‘internet-aankopen’ ben, vind ik het fijn dat in Veenendaal nog zo’n uitgebreid winkelcentrum heeft”.

Als studente vond Eva al snel een bijbaantje in het centrum, net als veel andere jongeren. “Zo leer je je stad nog beter kennen”, aldus Eva van der Schoot. Dat maakt haar trots op Veenendaal!

Waar ben je naar op zoek?